Desserter og kager

Opskrift: Gulerodskage med krydderier

En klassisk gulerodskage, men med kant! Overrask dine gæster med en skøn, krydret gulerodskage a la Indien.
af Marie Melchior / Foto: Lars Ranek 22.01.2014
Opskrift: Gulerodskage med krydderier

Gulerodskage går aldrig af mode, og pifter du den op med mandler og skønne krydderier, får den en anelse mere kant end den traditionelle gulerodskage.

Se også: Blommekage fra Anne au Chocolat

Denne gulerodskage har smag af Indien og er en god måde at slutte en krydret middag af på.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sådan laver du gulerodskage med krydderier

Det skal du bruge for at lave gulerodskage med krydderier

  • 175 g brun farin
  • 2 dl vindruekerneolie
  • 3 æg
  • 200 g hvedemel
  • 1½ tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk stødt kanel
  • ½ tsk stødt ingefær
  • 5 dl revet gulerod
  • 50 g mandler, grofthakkede
  • 50 g rosiner

Sådan laver du gulerodskage med krydderier

  1. Tænd ovnen på 180°. Hæld brun farin og olie i en skål, og pisk det sammen med håndmikser.
  2. Pisk æggene i 1 ad gangen.
  3. Rør mel, bagepulver og natron i dejen sammen med kanel og ingefær.
  4. Tilsæt revet gulerod, mandler og rosiner.
  5. Hæld dejen i en smurt springform, der er 22 cm i diameter, og bag kagen i 45-50 minutter.

Test med en kødnål, om kagen har fået nok. Hænger der ikke noget på nålen, er kagen færdig. Afkøl kagen på en bagerist.

Prøv også: Mette Blomsterbergs opskrift på gulerodskage

Glasur:

  • 125 g flormelis
  • 1 spsk blødt smør
  • 3-4 spsk appelsin eller citronsaft

Prøv også opskriften: Squashkage med ingefær og citronglasur

  1. Rør flormelis og smør sammen med appelsin- eller citronsaft.
  2. Er glasuren for tynd, røres mere florsukker i. Glasuren skal være tyk.
  3. Smør glasuren på kagen, og server. Alternativt kan du drysse den med flormelis.

Er du vild med gulerodskage, så prøv en anden variant:

Verdens bedste opskrift på gulerodskage

Gulerodskage med flødeosttopping