Desserter og kager

Koldskål-cheesecake med jordbær

Forkæl dig selv og dine nærmeste med en ægte sommerdessert: koldskål-cheesecake med jordbær. Kagen er kold og frisk – og ikke mindst dejlig sød af de friske jordbær.
af redaktionen 23.06.2017
Koldskål-cheesecake med jordbær

Hvis du har lidt ekstra overskud her i den lyse tid, vil denne lækre koldskål-cheesecake virkelig sætte prikken over i’et på en sommerdag! Husk blot, at kagen skal stå på køl i minimum fire timer, før den er klar til servering. Servér koldskål-cheesecaken kold.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

LÆS OGSÅ: Jordbær-koldskål med hyldeblomst og rugbrødscroutoner

Koldskål-cheesecake med jordbær

Opskrift til 4 personer

INGREDIENSER

  • 200 g kammerjunkere
  • 75 g smør
  • 1 usprøjtet citron
  • 1 tsk. vaniljesukker

Fyld:

  • 4 blade husblas
  • 1 dl sødmælk
  • 3 spsk. rørsukker
  • 1 vaniljestang
  • 5 dl kærnemælk
  • 2 usprøjtede limefrugter
  • 200 g mascarpone
  • 30 g flormelis

Pynt:

  • 250 g jordbær

FREMGANGSMÅDE

Knus kammerjunkerne til fine krummer i en foodprocessor. Smelt smørret, og riv citronskallen fint. Bland krummerne med smeltet smør, citronskal og vaniljesukker.

Beklæd en springform på ca. 18 cm i diameter med bagepapir, og pres kammerjunkermassen godt sammen i bunden af formen. Stil formen på køl.

Fyld: Udblød husblassen i koldt vand i 10 minutter. Varm mælken op i en gryde til kogepunktet, og opløs herefter sukkeret i mælken. Hæld mælken i en skål, og rør vaniljekorn i.

Vrid husblassen godt, og lad den blive opløst i den stadig varme mælk. Rør kærnemælk i den varme mælk. Riv limeskallen fint, og rør den i mælkeblandingen.

Vend mascarpone med presset limesaft og flormelis i en anden skål. Rør mælkeblandingen sammen med mascarponemassen. Fordel fyldet på den afkølede kagebund, og stil på køl i mindst 4 timer.

Pynt kagen med halve jordbær lige før servering, og servér cheesecaken kold.

Læs også: Klassisk cheesecake med kiksebund og friske hindbær