Desserter og kager

Squashkage med ingefær og citronglasur

Squash giver en lækker konsistens i kage, og din squashkage kan give en ekstra kulinarisk oplevelse, hvis du tilføjer ingefær i dejen.
af Marie Melchior / Foto: Betina Hastoft 20.01.2014
Squashkage

Squashkage er en gammel kending, men med et tvist af ingefær og citronglasur, får kagen en helt ny dimension. Man kan ikke smage den fintrevne squash i dejen, men den giver kagen en god og saftig konsistens. Pynt eventuelt kagen med en håndfuld kirsebær.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Er du vild med squashkage? Få også 10 opskrifter på chokoladekage her!

Det skal du bruge til din squashkage:

Tid: 25 minutter.
Bagetid: 45 minutter.
Antal kagestykker: 8-12

• 3 æg
• 250 g sukker
• 1 stang vanilje
• 2 tsk stødt ingefær
• 1 tsk salt
• 350 g hvedemel
• 1 tsk natron
• 3 tsk bagepulver
• skallen fra 1 citron, usprøjtet
• 75 g hasselnøddefl ager
• 350 g squash
• 125 g rosiner
• 2 dl vindruekerneolie
• en springform (ca. 24 cm i diameter)

Prøv også: Glutenfri kage med appelsin og polenta

Citronglasur:
• 300 g fl ormelis
• 3 spsk friskpresset citronsaft
• 1 spsk vand

1. Tænd ovnen på 170°. Pisk æg og sukker sammen med en elpisker, til det er lyst og skummende. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.

2. Rør vaniljekorn, stødt ingefær og salt i den piskede æggemasse. Tilsæt mel, natron og bagepulver, og rør rundt.

3. Riv skallen af citronen fint. Hak hasselnøddeflagerne. Riv squashen fint, og bland den i dejen sammen med citronskal, hasselnøddeflager, rosiner og vindruekerneolie.

4. Hæld dejen i en smurt springform, og bag kagen i ovnen i ca. 45 minutter. Prik i den med et træspyd - der må ikke hænge våd dej ved. Lad kagen køle af i formen.

5. Citronglasur: Rør flormelis, citronsaft og vand sammen til en jævn glasur, og fordel den over kagen i et lidt tilfældigt mønster.

Prøv også opskriften: Chokoladekage uden mel

Find lækre opskrifter på desserter og kager med chokolade i galleriet nedenfor.