Fisk og skaldyr

Saltet torsk med granatæble, brøndkarse og spelt

Brug kernerne eller saften af granatæblerne i madlavningen
af Mikkel Karstad, Foto Anders Schønnemann 8.02.2013

4 personer

Det skal du bruge til saltet torsk med granatæble:

300 g torskefilet (uden skind og ben)
1 spsk groft salt
1 tsk sukker u 1 dl
hele speltkerner u 2 spsk æbleeddike
4 spsk koldpresset rapsolie
Salt og peber
½ granatæble
1 potte brøndkarse

Sådan laver du saltet torsk med granatæble:

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Dag 1: Tjek torsken for friskhed og ben. Læg torskefileterne på et fad, og drys med salt og sukker. Dæk fadet til med film, sæt det i køleskabet, og lad torsken salte i 12 timer på køl.

Dag 2: Hæld speltkerner i en gryde, og skyl dem godt i koldt vand. Hæld frisk vand på, så det dækker, og bring gryden i kog. Kog speltkernerne i 1-1½ time, indtil de er møre, sørg for at kernerne hele tiden er dækket af vand.

Tag kernerne af varmen, og hæld evt. overskydende vand fra. Mariner de kogte speltkerner med eddike, 2 spiseskeer olie, salt og peber. Bank granatæble kernerne ud af skallen med en ske, og kom dem i en skål.

Tag den saltede torsk ud af køleskabet, og skær den i helt tynde skiver. Læg skiverne på et fad eller på en tallerken, og drys speltkerner, granatæble kerner, brøndkarse, salt, friskkværnet peber og lidt rapsolie ud over torsken.

Server som en forret eller en frokostret med godt brød til.

Få inspiration til retter med granatæble i vores galleri nedenfor.

Læs også: 7 gode grunde til at spise granatæble