Desserter og kager

Granatæblesirup

Brug granatæblesirup i både det salte og det søde køkken
af Mikkel Karstad, Foto Anders Schønnemann 8.02.2013

Giver ca. 1-1½ dl sirup

Det skal du bruge til at lave granatæble sirup:

4 granatæbler
4 spsk sukker

Sådan laver du granatæble sirup:

Skær granatæblerne halvt igennem, og pres dem på en citruspresser. Hæld saften i en gryde, tilsæt sukker, og bring det i kog. Kog saften ved lav varme i ca. 15-20 min., indtil den begynder at tykne let. Hold øje med saften hele tiden, så den ikke koger for langt ned og bliver bitter.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Tag gryden af varmen, og hæld siruppen på glas eller flaske, og køl den ned.

Brug siruppen på is, kager, til en smuk pink sorbet, eller i dressinger til salat eller bagte rodfrugter.

Læs også: 7 grunde til at spise granatæble

Find flere opskrifter med granatæble i galleriet nedenfor.