Grønt

Stegt spinat med rødløg og kikærter

Den her ret med spinat er perfekt som en let frokost eller som forret.
af Mikkel Karstad / Foto: Anders Schønnemann 19.04.2017
Stegt spinat

Mangler du den perfekte forret eller sideret til hovedretten, giver vi dig her denne opskrift på stegt spinat med rødløg, kikærter, pinjekerner og spidskommen. Den er uafhængig af sæson og passer derfor perfekt ind i enhver anledning.

Spis spinat!

Ud over at være en power-grøntsag uden lige kan spinat benyttes til næsten alle retter. Spinaten kom til Danmark for omkring 1000 år siden, men blev allerede dyrket for over 2000 år siden i Persien. Planten blev bragt af perserne til Kina for dernæst at blive udbredt i resten af verden. Og det takker vi dem for. Spinat kan bruges og tilberedes på et hav af måder. I den her ret steger du spinaten for at

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvis du vil begive dig i kast med verdens power grøntsag, så giver vi dig her en lækker opskrift på stegt spinat.

Stegt spinat med rødløg og kikærter

Antal: 4 personer

Prøv også: Indbagt kylling med pesto og spinat

Det skal du bruge for at lave stegt spinat med rødløg og kikærter

  • 200 g kikærter (sættes i blød dagen inden)
  • 500 g hel, frisk spinat med rod på
  • 1 rødløg
  • 1 spsk. spidskommen
  • 1 usprøjtet citron
  • ½ dl olivenolie
  • 50 g pinjekerner
  • Salt og friskkværnet peber

Prøb også: Stegt spinat med kalvekoreletter her!

Sådan laver du stegt spinat med rødløg og kikærter

  1. Hæld de udblødte kikærter op i en gryde, hæld vand på, så det dækker, og bring det i kog.
  2. Kog kikærterne i 35-40 minutter, til de er møre.
  3. Læg spinaten op i en stor skål eller spand med koldt vand, og lad den stå i blød i 10 minutter for at få al sand og jord ud.
  4. Lad stænglerne sidde på med lidt af roden, så de bliver holdt sammen i buketter. Stænglerne kan sagtens spises, når de bliver stegt lidt hårdt af og giver en god smag til retten.
  5. Skyl spinaten igennem et par gange i koldt vand, så du får al jord og sand ud, der er ikke noget værre, end hvis spinat knaser, når man spiser den pga. sand.
  6. Dryp spinaten grundigt af. Pil rødløget, halvér det, og snit det ud i helt fine strimler, hæld lidt olie på en pande, læg rødløget på, og lad det stege 1-2 minutter, til strimlerne bliver klare dog uden at tage farve.
  7. Tilsæt let knust spidskommen og pinjekerner, og lad dem riste lidt med, tilsæt de kogte kikærter, og lad dem stege endnu et par minutter, så kikærterne tager smagen fra løg og spidkommen til sig.
  8. Krydr med den fintrevne skal og saften fra citronen, salt og friskkværnet peber.
  9. Hæld kikærterne over i en skål, og varm panden op igen, hæld lidt ny olie på, og steg spinaten ved høj varme i 1-2 minutter, så den bare lige falder sammen og stadig har lidt sprødhed.
  10. Det kan være en fordel at stege spinat ad 2 omgange, da den ellers kan komme til at koge på panden, hvis der er for meget på.
  11. Krydr spinaten med salt og peber. Anret spinaten med kikærter henover, og servér med det samme, så spinaten er varm og sprød.
  12. Servér som en selvstændig frokostret eller forret med godt brød til.