Kød og fjerkræ

Indbagt kylling med pesto og spinat

Bevar saft og kraft i kyllingekødet med den her gode opskrift på indbagt kylling med pesto og spinat.
Af Camilla Biesbjerg Markussen / Foto: Betina Hastoft 12.09.2016
Ret med kylling

Indbagt kylling med pesto og spinat er en oplagt måde at bevare saften i kyllingekødet og tilføre det ekstra smag. Men du kan også bruge den her opskrift til mange andre typer kød og grøntsager. Fyld dem fx med kylling, lufttørret skinke, feta og grillet aubergine, eller brug en rest kødsauce og fint-revne gulerødder. Resultatet er altid velsmagende og super praktisk, når du er på farten. Prøv også: Verdens nemmeste pulled kylling-opskrift

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Opskrift på indbagt kylling med pesto og spinat

Tid: 30 minutter. Hævetid: I alt 1½ time. Bagetid: 15-20 minutter. Antal: 8 stk.Det skal du bruge til indbagt kylling:
  • 5 dl mælk
  • 50 g smør
  • 25 g gær
  • 15 g sukker
  • 1½ tsk. salt
  • 50 g ølandshvedemel
  • 200 g durummel
  • ca. 500 g hvedemel
  • 1 æg til pensling
  • Kyllinge-spinat-fyld:
  • 2 kyllingebrystfileter
  • salt og friskkværnet peber
  • olie til stegning
  • 50 g frisk babyspinat
  • 1 kugle frisk mozzarella (125 g)
  • 8 tsk. pesto
  • 8 tsk. hakkede soltørrede tomater i olie

​Prøv også: Opskrift på grydestegt kylling

Prøv også: Opskrift på hjemmelavet pesto

Sådan laver du indbagt kylling:
  1. Varm mælk og smør op i en gryde, til smørret er smeltet, og blandingen er lun. Rør gæren ud i den lune mælkeblanding i en røreskål. Tilsæt sukker, salt og de 3 slags mel, og ælt dejen sammen, til den er blød og smidig, evt. på en røremaskine. Lad dejen hæve i skålen til dobbelt størrelse ved stuetemperatur i 1 time.
  2. Kyllinge-spinat-fyld: Krydr kyllingefileterne med salt og peber, og steg dem i olie på en pande i 5-7 minutter på hver side. Skær dem i tynde skiver. Skyl og hak spinaten groft. Pluk eller skær mozzarellaen i små stykker.
  3. Slå dejen let sammen, og rul den tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Stik dejen ud i 8 cirkler på ca. 15 cm i diameter, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  4. Smør den ene halvdel af alle dejcirklerne med pesto, og fordel mozzarella, spinat, kylling og sol-tørrede tomater ovenpå. Pensl kanterne med sammenpisket æg, og fold dejen ind over fyldet, så der dannes en halvmåne. Gem resten af ægget til senere. Forsegl dejen ved at folde den sammen langs kanten med fingrene eller ved at trykke kanten tæt sammen med en gaffel. Lad brødene efterhæve på bagepladen i 30 minutter.
  5. Tænd ovnen på 200°. Pensl de indbagte sandwicher med resten af det sammenpiskede æg, og bag dem gyldne i ovnen i 15-20 minutter.