Aftensmad

Stegte sild med æble og tranebær

Ingen jul uden sild! Her er de pyntet med julerøde tranebær fra frost - bruger du friske, skal de blot simre lidt længere i lagen.
Opskrift: Louisa Lorang. Foto: Columnus Leth 16.11.2023
Stegte sild med æble og tranebær
6 personer

Ingredienser

  • 6 ferske sildefelter
  • 3 tsk. dijonsennep
  • Salt og peber
  • 3 dl rugmel
  • 1 spsk. smagsneutral olie
  • 1 spsk. smør

Lage og topping

  • 2 æbler
  • 3 dl sukker
  • 3 dl edikke
  • 100 g frosne tranebær

Servering

  • Rugbrød
  • Evt. svinefedt
  • 2 rødløg
  • 1 bundt frisk dild

Sådan laver du stegte sild

  1. Klip finnerne af sildefileterne. Smør sildene med sennep på indersiden, og krydr dem indvendigt med salt og peber.
  2. Klap sildene sammen, og vend dem i rugmel i en dyb tallerken.
  3. Steg sildene i olie og smør på en pande, i 3-4 minutter på hver side, til de er gyldne og gennemstegte. Krydr med salt og peber.

Lage og topping

  1. Skyl æblerne, og skær dem i både.
  2. Kog sukker og eddike i en kasserolle, til sukkeret er smeltet. Tilsæt æblebåde og tranebær, og lad det koge i 1 minut. Tag kasserollen af varmen, og hæld lagen i en bøtte med plads til sildene.
  3. Læg de stegte sild i den lune lage, og sæt dem straks på køl. Sildene skal være dækket af lagen, så læg evt. en underkop eller lignende oven på dem. Lad dem trække på køkkenbordet i 10 minutter eller natten over på køl.

Servering

  1. Pil løgene, og skær dem i tynde ringe.
  2. Smør evt. rugbrødsskiver med fedt, og anret afdryppede, stegte sild ovenpå. Top med æbler, tranebær, plukket dild og løgringe. Servér straks.