Salat

Grillet ferskensalat med mozzarella og parmaskinke

Denne salat med grillede ferskner, bøffelmozarella og parmaskinke er perfekt til lune sommeraftener og mad på grill - få opskriften her!
af Winnie Methmann. 10.07.2023 Foto: Winnie Methmann
Grillet ferskensalat med mozzarella og parmaskinke

Ingredienser

  • 4 ferskner
  • 75 g rucola
  • 140 g parmaskinke
  • 100 g bøffelmozzarella
  • 6 cherrytomater
  • 50 g pinjekerner
  • Rosmarin

Dressing

  • 1 usprøjtet citron
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. honning
  • Salt og peber

Til servering

  • Ristet brød
  • Aioli

Sådan laver du grillet ferskensalat

  1. Tænd grillen. Skær fersknerne ud i 4 både, og læg dem på den varme grill. Lad dem stege i ca. 10 minutter på hver side.
  2. Skyl rucola, og læg det på et fad.
  3. Rul parmaskinke sammen, bræk stykker af mozzarellaen, skær tomaterne i halve, og læg det hele på salaten.
  4. Rist pinjekernerne på en varm pande, og drys dem over. Drys også med lidt frisk rosmarin.

Dressing

  1. Riv og pres citronen ud i en lille skål. Tilsæt olivenolie og honning, og smag til med salt og peber.
  2. Vend de grillede ferskner i olien, og læg dem på salaten.
  3. Fordel resten af dressingen over salaten, og servér med ristet brød og hjemmelavet aioli.