Grønt

Citrus med bid

Citrus er koncentreret sol. Prøv de mange nye slags i lækre hovedretter og spicy desserter.
af Monique Duveau, Foto: Frederic Vasseur 5.01.2010

Røde grapefrugter, lime, pomelo, blodappelsiner og citroner, masser af citroner. Citrus er koncentreret sol.

Vi har besøgt en sydfransk plantage, hvor citrusfrugter i gule, røde og grønne variationer bliver dyrket med omhu af det citruselskende gartner ægtepar, Bénédicte og Michel Bachès. Deres opskrifter på delikate salater, friske retter og billedskønne desserter giver vi videre som et solstrejf til vinterkøkkenet. Nogle af frugterne er eksotiske og kan ikke købes alle steder, men de kan erstattes af mere gængse citroner og lime. Prøv de mange nye slags i lækre hovedretter og spicy desserter.

Salat med grapefrugt, avocado og rejer med dressing af kafirlime

Gremolatakylling med parmesan

Pandestegte nye grønsager med syltede citroner

Stribet mulle a l'orange med oliven

Lammeskank a l'orange med couscous

Charlottefondant med æbler og blodappelsiner

Risdessert med citrusfrugter og appelsincouscous

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.