Kød og fjerkræ

Lammeskank a l'orange

Citrus er koncentreret sol - bliv varmet op indefra med denne lækre opskrift på lammeskank.
af Monique Duveau, Foto: Frederic Vasseur 5.01.2010
lammeskank

Lammeskank

Citrus er koncentreret sol - bliv varmet op indefra med denne lækre opskrift på lammeskank

  • (6 personer)
  • 3 fed hvidløg
  • 3 appelsiner
  • 3-5 spsk olivenolie
  • 6 lammeskanke
  • 1 spsk 4 épices*
  • ½ kg nye gulerødder
  • 1 kg majroer
  • 300 g perleløg

SE OGSÅ: Få inspiration til din påskefrokost her!
Couscous:

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

  • 350 g couscous
  • 1 tsk gurkemeje el. safran
  • salt
  • 80 g smør

Pil og pres hvidløgsfeddene. Vask 2 appelsiner og skær dem i skiver med skal på. Pres saften af den tredje. Varm olivenolien i en stegegryde. Brun lammeskankene i gryden. Når de er gyldne, tilsættes hvidløg, krydderi, appelsinskiver og -saft. Krydr med salt,
læg låg på og lad dem simre over lavt blus i 2 timer. Når der er 40 min. af kogetiden tilbage, tilsættes gulerødder, majroer og perleløg.

Couscous: Bring ca. 4 dl vand tilsat gurkemeje og salt i kog. Hæld couscousen i en skål og hæld det kogende vand over sammen med smørret skåret i terninger. Dæk med et klæde og lad det trække i 5 min. Rør i couscousen med en gaffel for at skille den. Server couscousen på et fad sammen med lam og grønsager. Hæld saucen over og server varm.

* Du kan evt. selv lave krydderiblandingen 4 épices. Blandingen består af 25 g stødt hvid peber, 10 g stødte nelliker, 30 g stødt ingefær og 55 g stødt muskat.

Prøv andre opskrifter med citrusfrugter!