Kager

Upside-down-ferskenkage med hindbær

Bag en skøn ferskenkage med frugten nederst og dejen ovenpå - vend den, når den har kølet af, og pynt med mandelflager, ferskner og hindbær. Få opskriften her!
Tekst og foto: Winnie Methmann. 14.06.2023
Ferskenkage med hindbær
4 personer

Ingredienser

  • 100 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • 1 æg
  • 1 dl sødmælk
  • 150 g mel
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • 30 g smør
  • 70 g brun farin
  • 1 fersken
  • 100 g hindbær

Pynt

  • 50 g mandelflager
  • 25-50 g hindbær
  • 25-50 g ferskner

Sådan laver du upside-down-ferskenkage

  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Rør smør og sukker sammen i en skål. Tilsæt æg, der har stuetemperatur, og sødmælk.
  3. Hæld mel, vaniljesukker, salt og bagepulver i en anden skål, og rør det sammen. Vend det derefter i skålen med de våde ingredienser.
  4. Smelt smør i en gryde eller mikrobølgeovn, og smør en springform (Ø 20 cm).
  5. Hæld brun farin i springformen, og dæk bunden med det.
  6. Skær fersken i skiver, læg dem i formen, og afslut med hindbær.
  7. Hæld dejen over frugterne, så den er jævnt fordelt. Sæt kagen i ovnen, og bag den i 50-60 minutter, til den er gylden.
  8. Lad kagen køle af, og vend den forsigtigt ud af formen, så brun farin, ferskner og hindbær er øverst.

Pynt

  1. Rist mandelflagerne på en varm pande, og lad dem køle af.
  2. Skær fersken i skiver. Pynt kagen med ristede mandelflager, hindbær og fersken, og servér.