Se også
Kager
Små tærter med mascarponecreme
Butterdej er det perfekte modspil til søde cremer og syrlige frugter! Her får den sprøde dej selskab af mascarponecreme og søde, solmodne figner.
Opskrift: Louisa Lorang. Foto: Rikke Westesen
2.11.2023
Ingredienser
- 6 plader butterdej (fra frost, optøede)
- 1 æg
- 2 spsk. koldt vand
- 2 spsk. perlesukker
Fyld
- 1 citron
- ½ vaniljestang
- 250 g mascarpone
- 2 spsk. flormelis
- 2 dl piskefløde
- 6 figner
- 250 g brombær
- Lidt rød skovsyre
Små tærter med mascarponecreme
- Tænd ovnen på 185° almindelig ovn.
- Del butterdejspladerne i hver 2 stykker, så du har 12 små tærter i alt. Rids en kant 1 cm inde med en skarp kniv hele vejen rundt. Pas på med ikke at skære igennem stykket.
- Pisk ægget med vand, og pensl dejen. Drys midten med perlesukker.
- Beklæd en bageplade med bagepapir, og bag tærterne i den varme ovn i ca. 10-12 minutter, eller til de er gyldne. Lad dem køle på pladen. Tryk gerne midten ned med en lille kop el.lign.
Fyld
- Riv citronen. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
- Rør citronskal, vaniljekorn, mascarpone og flormelis sammen.
- Pisk fløden til let skum, og vend den i cremen. Fordel cremen på tærterne.
- Skær fignerne i både, og skyl brombærrene. Anret dem på bundene, og pynt med skovsyre. Servér.