Kager

Blondie med rabarber

Denne lækre hvide brownie – også kaldet blondie - får et skønt syrligt tvist af sæsonens skønne rabarber. Få opskriften her
Af Mai Knauer 27.04.2021 Foto Columbus Leth
Blondie med rabarber
8 personer

Blondie med rabarber

  • 5 æggeblommer
  • 200 g sukker
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 150 g smør
  • 100 g hvid chokolade
  • 200 g rabarber
  • 1 spsk. mandellikør (f.eks. Amaretto)
  • 250 g mandler
  • 2 spsk. hvedemel
  • 2 æggehvider
  • 1 springform, ca. 24 cm i diameter

Til servering

  • 2 dl piskefløde

Sådan bager du blondie med rabarber

  • Pisk æggeblommer med sukker og vaniljesukker, til det er lyst og luftigt.
  • Smelt smør og hakket hvid chokolade over et vandbad ved lav varme.
  • Tænd ovnen på 175°.
  • Skyl rabarberne, og skær dem i stykker på 1 cm. Vend dem i æggemassen, og vend herefter æggemassen med rabarber i smørblandingen sammen med mandellikør.
  • Hak mandlerne, og vend dem i dejen sammen med hvedemel.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

  • Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i dejen.
  • Beklæd springformen med bagepapir, og fordel dejen i formen.

  • Bag kagen i ovnen på i ca. 30 minutter, indtil kagen er gylden på toppen og fast i midten.
  • Tag kagen ud af ovnen, og lad den afkøle helt på en bagerist.
  • Servér kagen med letpisket flødeskum til.