Mazarinkage med rabarber

Mazarinkage er en sød kage med blød og lækker marcipan. Hvis du kunne tænke dig at prøve den i en udgave lidt udover den klassiske, så skal du lave den med rabarber og lime. Den friske smag fra lige netop de to ingredienser klæder den søde kage virkelig godt. Og ekstra bonus er, at den ikke tager meget mere end 15 minutter at gøre klar til at komme i ovnen.   
 

Mazarinkage med rabarber

6-8 personer
15 min. + bagetid
Det skal du bruge til mazarinkage med rabarber:
  • 200 g rabarber 
  • 200 g sukker
  • 1 tsk kværnet vaniljestang eller vaniljesukker
  • 150 g marcipan
  • 150 g smør
  • 3 æg
  • 80 g mel
  • 80 g mandler 
  • 1 lime, økologisk 

Prøv også: Mazarinkage med kartofler og pistacienødder

Sådan laver du mazarinkage:
  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Rens rabarberne og skær dem i små tern. Vend dem med 50 g sukker og vaniljesukkeret eller den kværnede vanilje.   
  3. Riv marcipan og smør groft i en skål. Tilsæt resten af sukkeret og rør sammen.
  4. Pisk æggene i dejen, et ad gangen. Sigt melet i dejen og pisk sammen.
  5. Hak mandlerne groft og vend dem i dejen sammen med revet limeskal.
  6. Hæld dejen i en tærteform (Ø: 24 cm).
  7. Fordel rabarberne på toppen af kagen og bag den i ovnen på nederste rille i 1 time, til den er fast i midten.
  8. Nydes med is, flødeskum eller cremefraiche.  

Prøv også: 5 fantastiske flødekager du må smage!