Kager

Blommetærte med kokosfyld

Har du blommer i haven? Forvandl dem til en sprød, sød tærte, du kan nyde til festen eller eftermiddagskaffen i haven. En god ledsager er altid is, cremefraiche eller fløde!
Opskrift: Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Columbus Leth 8.09.2023
Blommetærte med kokos

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • ½ dl sukker
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 175 g smør
  • 1 æg

Kokos- og blommefyld

  • 100 g smør
  • 125 g sukker
  • 2 æg
  • 100 g groft kokosmel
  • ½ dl piskefløde
  • 8 blommer
  • Kokosmel til pynt

Udstyr

  • Tærteform eller ovnfast fad (firkant: 25 x 25 cm eller rund: Ø 26 cm)

Blommetærte med kokosfyld

  1. Bland mel, sukker og vaniljesukker i en skål. Smuldr smørret i blandingen, og saml hurtigt dejen med æg. Pak tærtedejen ind i husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet i ca. 30 minutter.
  2. Rul den ud, og læg den i en tærteform, og sæt den tilbage i køleskabet.

Kokos- og blommefyld

  1. Tænd ovnen på 180°.
  2. Rør smør og 100 g sukker sammen i en skål, til det er blødt og cremet. Tilsæt æg, og rør det sammen. Rør kokosmel og fløde i blandingen.
  3. Tag tærtedejen ud af køleskabet, og hæld kokosmassen i tærtebunden.
  4. Halvér blommerne, fjern stenene, og skær blommerne i både. Vend blommerne i 25 g sukker, og læg dem i tærten.
  5. Bag tærten nederst i ovnen ved 180°, til kanterne er sprøde, og kokosmassen er stivnet. Det tager ca. 30 minutter.
  6. Afkøl tærten, og servér med et let drys af kokosmel og evt. en god vanilje- eller kokosis.