Desserter

Blommetrifli med hvid chokoladecreme

Servér denne lækre blommetrifli med en velsmagende creme af hvid chokolade, og nyd smagen af sæsons blommer. Hvis du har lidt lækker granola, kan du bruge den som topping!
af Mai Knauer. 8.07.2022 Foto: Columbus Leth.
Blommetrifli med hvid chokoladecreme
4 personer

Ingredienser

  • 500 g blommer
  • 3 spsk. rørsukker
  • 1 vaniljestang
  • 2 spsk. mørk rom

Hvid chokoladecreme

  • 200 g hvid chokolade
  • 1 æg
  • 2 æggeblommer
  • 3 dl cremefraiche 38 %

Topping

  • 25 g hasselnøddekerner
  • 50 g mandler
  • 50 g sesamfrø
  • 25 g solsikkekerner
  • 5 spsk. honning
  • 3 spsk. olivenolie
  • 4 stilke frisk timian

Blommetrifli med hvid chokoladecreme

  1. Tænd ovnen på 175°. Skyl og halvér blommerne, fjern stenene, og skær blommerne i kvarte.
  2. Læg blommerne i et ovnfast fad med bagepapir.
  3. Rør sukker og vaniljekorn sammen, og fordel det over blommerne.
  4. Bag blommerne i ovnen i ca. 20 minutter. Lad dem afkøle, og tilsæt rom.

Hvid chokoladecreme

  1. Smelt den hvide chokolade over vandbad ved lav varme. Afkøl chokoladen.
  2. Rør æg i og derefter cremefraiche.
  3. Fordel de bagte blommer i 4 glas. Fordel chokoladecremen over blommerne, og stil dem i køleskabet i 1 time.

Topping

  1. Bland nødder og kerner i en skål.
  2. Varm honning og olivenolie op på en pande, fordel nøddeblandingen på panden, og rist dem gyldne.
  3. Lad dem afkøle på et stykke bagepapir. Hæld nøddeblandingen over glassene lige inden servering, og top med lidt timian, gerne i blomst.