Æble-brombær-pie

Antal: 
6 pers.
Det skal du bruge: 
Dej
250 g hvedemel
50 g sukker
¼ tsk. bagepulver
Korn fra ¼ vaniljestang
175 g smør
Fyld
½ kg æbler
25 g smør
½ usprøjtet citron
200 g sukker
1-2 tsk. majsstivelse
Korn fra ½ vaniljestang
250 g brombær
Desuden
Æg til pensling
Sukker til drys
Flødeskum eller vaniljeis

Man går aldrig galt i byen med en lækker tærte. Denne himmelske æble-brombær-tærte emmer både at sprødhed, sødme og syrlighed. Server den som dessert eller blot til kaffen. Velbekomme!

Sådan gør du

Dej:

  1. Bland mel, sukker, bagepulver og vaniljekorn.
  2. Smuld smørret i, så det ligner revet ost.
  3. Saml dejen, og læg den i køleskabet.

Fyld:

  1. Halvér æblerne, fjern kernehus, blomst og stilk, og skær dem i smalle både.
  2. Steg æblerne næsten møre i smør ved middel varme.
  3. Riv skallen af citronen, og pres saften.
  4. Bland sukker, majsstivelse, vaniljekorn og revet citronskal, og bland det med æblerne.
  5. Tilsæt citronsaft og brombær, og bland godt.
  6. Fordel blandingen i en ovnfast skål eller et fad.

Desuden:

  1. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og udstik små blomster eller cirkler.
  2. Pensl kanten af formen med sammenpisket æg, og læg dejen en anelse taglagt rundt i kanten af skålen og fortsæt ind mod midten.
  3. Pensl dejen med æg, drys med sukker, og bag pien gylden og sprød ved 200° i 20-25 minutter.
  4. Servér den lun med flødeskum eller vaniljeis.