Desserter og kager

Vaniljehjerter med lavendelsukker

Søde at se på, søde at spise er de små vaniljehjerter med lavendelsukker. Prøv en anderledes julesmåkage, hvis du trænger til fornyelse fra de traditionelle kagedåse-hits.
af Mai Knauer, Camilla Sarah Lawes og Carsten Kyster Foto: Anders Schønnemann Columbus Leth 1.11.2012
vaniljehjerter med lavendelsukker

Ca. 50 stk.

250 g hvedemel
½ tsk hjortetaksalt
En stang vanilje
125 g sukker
50 g blendede mandler
175 g smør
1 æg

Lavendelsukker:
1 dl sukker
3 spsk tørrede lavendler

Sådan gør du
Blend mel med hjortetaksalt, kornene fra vaniljestangen, sukker, blendede mandler og smør i en foodprocessor. Tilsæt ægget, og saml dejen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Håkonskager med marcipan

Strø lidt hvedemel ud på bordet, og rul dejen ud. Udstik dejen i små hjerter med en lille hjerteform. Læg kagerne på bageplader med bagepapir. Blend nu sukker og tørrede lavendler, og strø kagerne med lidt lavendelsukker.

Se også: 10 fantastiske julekager

Bag ved 200° i ca. 7 min. Afkøl vaniljehjerterne på bageristen.

Se flere opskrifter på lækker fransk julebag:

Kardemomme-Madeleines
Biscotti med anis
Brunkager med orangelikør
Pebernødder bagt med peber og anis
Vanillehjerter med lavendelsukker