Desserter og kager

Kardemomme-madeleines

Madeleine-kager smager ikke bare himmelsk, de er også så fine at se på. Her får du opspriften på en julet version af den populære småkage, som har fået et tvist med kardemomme.
af Mai Knauer, Camilla Sarah Lawes og Carsten Kyster Foto: Columbus Leth 1.11.2012

Ca. 32 stk.

120 g smør
1 spsk akaciehonning
3 æg
200 g sukker
1 usprøjtet appelsin
250 g hvedemel
½ tsk stødt kardemomme
½ tsk bagepulver
1 dl mælk
Flormelis til drys

SE OGSÅ: What's Baking?

Varm smør og honning op i en lille gryde, til smørret er smeltet. Pisk æg og sukker sammen, og rør det i smørblandingen. Riv appelsinskallen fint, og bland med hvedemel, kardemomme og bagepulver. Rør melblandingen i æggemassen, og tilsæt mælk. Fordel dejen i den smurte madeleine-form, og bag kagerne ved 220° i 6 min. Drys med sigtet flormelis.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Server kagerne samme dag, eller opbevar dem i en tætsluttende dåse.

Se flere opskrifter på lækker fransk julebag:

Kardemomme-Madeleines
Biscotti med anis
Brunkager med orangelikør
Pebernødder bagt med peber og anis
Vanillehjerter med lavendelsukker