Desserter og kager

Julens bedste brownies

Julens bedste brownies indeholder selvfølgelig dejlig mørk chokolade, men også hindbær og appelsin. Tilsammen giver det en intens chokoladeoplevelse, der slår alle andre brownies.
af Bente Halkjær / Foto: Kira Brandt 30.11.2015
Brownies med hindbær og appelsin

Brownies er et hit hele året rundt, men den her opskrift på julens bedste brownies er en rigtig god undskyldning for at bage dem i december. Opskriften er naturligvis med dejlig mørk chokolade, men den kraftige chokoladesmag får rigtig godt modspil fra den friske smag af hindbær og appelsin. Du kan også tilføje ekstra hindbær i form af hindbærkompot, som er meget nemt at lave. Du varmer simpelthen bare hindbær langsomt op i en gryde med sukker efter smag. Kompotten er yderst velsmagende, men det har også til formål at gøre dine brownies lidt mere festlige og julende - sådan så de med rette kan kalde sig julens bedste brownies!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Prøv også:

Opskrift på julens bedste brownies

Ca. 20 små stykker
Det skal du bruge til julens bedste brownies:
  • 150 g mørk chokolade

  • 100 g smør

  • 200 g sukker

  • 3 æg

  • revet skal fra en usprøjtet appelsin

  • 100 g hvedemel

  • 1 tsk. bagepulver

  • 175 g hindbær, friske eller frosne

Få opskrifterne på 10 fristende chokoladekager!

Sådan laver du julens bedste brownies:

  1. Bræk chokoladen i mindre stykker, og smelt den over vandbad sammen med smørret. Hæld chokolade/smørmassen i en skål, og tilsæt sukker.

  2. Rør æggene i et ad gangen. Tilsæt appelsinskal.

  3. Bland bagepulveret i melet, og rør det i dejen.

  4. Vend derefter hindbærrene i dejen, og fyld den i en bradepande på ca. 22 x 30 cm, der er smurt med smør eller beklædt med bagepapir.

  5. Bag kagen ved 175° i 30-40 minutter.

  6. Lad kagen afkøle på en rist, inden du skærer den ud i små kvadrater.

Prøv også: Chokoladeis med browniestykker!