Desserter og kager

Brownies med valnødder og mokka

Mmmm... Brownies går man aldrig galt i byen med. Denne opskrift er på en skøn en af slagsen.
af OPSKRIFTER FRA AARSTIDERNES NYE LIVRETTER, POLITIKENS FORLAG / FOTO: COLUMBUS LETH 18.11.2010

Brownies er sådan en chokoladekage, som alle elsker. Brownies er sprøde udenpå og bløde og saftige indeni, og de nærmest smelter på tungen.

Denne opskrift på brownies er med de klassiske valnødder og et twist af stærk mokka, der fremhæver smagen af den gode chokolade.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Brownies med valnødder og mokka

10 stykker brownies

Ingredienser til brownies

125 g mørk chokolade
150 g smør
200 g sukker
3 æg
75 g hvedemel
100 g valnødder
½-1 dl stærk kold kaffe

Har du prøvet en blødende chokoladekage, altså chokoladefondant? Nej? Så får du da opskriften på en lækker chokoladefondant her

Sådan laver du brownies

Hak chokoladen groft og skær smørret i terninger. Smelt smør og chokolade sammen i en skål over vandbad. Tag skålen væk fra vandbadet.

Pisk sukker og æg sammen i en skål indtil det bliver luftigt og lyst og rør derefter den smeltede chokolade sammen med æggeblandingen.

Sigt melet og rør det i dejen sammen med hakkede valnødder og stærk kold kaffe.

Beklæd en form eller et ovnfast fad på 20 x 20 cm med bagepapir.

Smør dejen ud i formen. Bag dine brownies i ovnen ved 175° i 20-22 min. Lad den afkøle og skær den i mindre stykker brownies.

Server brownies med valnødder og mokka sammen med en god kop kaffe eller espresso.

Man kan altid klemme et stykke chokoladekage (mere) ned! Så her får du 10 lækre opskrifter på chokoladekage