Se også
Desserter
Blommegrød med fløde og ristede mandler
Denne skønne blommegrød er sensommerens pendant til højsommerens jordbærgrød! Nyd den med cremet fløde og knasende mandelsplitter!
Opskrift: Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Columbus Leth
27.07.2022
Ingredienser
- 500 g blommer
- 2½ dl vand
- ½ vaniljestang
- 125 g sukker
- 1 spsk. kartoffelmel
- ½ dl vand
- 40 g mandelsplitter
- 2 dl kaffefløde, 9 %
Blommegrød med fløde og ristede mandler
- Halvér blommerne, og fjern stenene.
- Hæld blommer og vand i en gryde, og bring i kog. Kog, indtil blommerne er helt møre.
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland vaniljekorn og sukker med blommerne, og kog videre i et par minutter. Smag evt. til med ekstra sukker. Hvis du ønsker en mindre grynet konsistens, kan du si grøden.
- Rør kartoffelmel ud i koldt vand.
- Tag gryden af varmen, tæl til 30, og rør kartoffeljævningen i grøden lidt ad gangen, indtil konsistensen er jævn. Lad grøden køle helt af.
- Rist mandelsplitterne på en pande, og afkøl.
- Servér grøden kold med fløde og ristede mandelsplitter.