Desserter

Blommegrød med fløde og ristede mandler

Denne skønne blommegrød er sensommerens pendant til højsommerens jordbærgrød! Nyd den med cremet fløde og knasende mandelsplitter!
Opskrift: Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Columbus Leth 27.07.2022

Ingredienser

  • 500 g blommer
  • 2½ dl vand
  • ½ vaniljestang
  • 125 g sukker
  • 1 spsk. kartoffelmel
  • ½ dl vand
  • 40 g mandelsplitter
  • 2 dl kaffefløde, 9 %

Blommegrød med fløde og ristede mandler

  1. Halvér blommerne, og fjern stenene.
  2. Hæld blommer og vand i en gryde, og bring i kog. Kog, indtil blommerne er helt møre.
  3. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland vaniljekorn og sukker med blommerne, og kog videre i et par minutter. Smag evt. til med ekstra sukker. Hvis du ønsker en mindre grynet konsistens, kan du si grøden.
  4. Rør kartoffelmel ud i koldt vand.
  5. Tag gryden af varmen, tæl til 30, og rør kartoffeljævningen i grøden lidt ad gangen, indtil konsistensen er jævn. Lad grøden køle helt af.
  6. Rist mandelsplitterne på en pande, og afkøl.
  7. Servér grøden kold med fløde og ristede mandelsplitter.