Desserter

Panna cotta med karamelliseret blomme

Er du vild den italienske dessertklassiker, kan du give din panna cotta et sensommertvist med karamelliserede blommer. Du får opskriften her!
Opskrift: Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Columbus Leth 27.07.2022
Panna cotta med karamelliserede blommer
6 personer

Ingredienser

  • 6 blade husblas
  • 1 vaniljestang
  • 125 g sukker
  • 5 dl piskefløde
  • 2,5 dl sødmælk

Karamelliserede blommer

  • 9 blommer
  • 1 dl rørsukker
  • 30 g usaltede pistacienødder uden skal

Panna cotta med karamelliseret blomme

  1. Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 5 minutter. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
  2. Hæld vanilje, sukker, fløde og mælk i en gryde, og varm det op til lige under kogepunktet.
  3. Tag gryden af blusset, og smelt husblassen i den varme creme. Hæld cremen gennem en finmasket sigte, og fordel den i glassene.
  4. Sæt panna cottaerne i køleskabet, til cremen er stivnet.
  5. Karamelliserede blommer

  6. Tænd ovnen på 200°, og sæt den på grillfunktion.
  7. Halvér blommerne, og fjern stenene.
  8. Drys blommerne med rørsukker, og sæt dem ind i ovnen lige under grillelementet, indtil sukkeret er smeltet. Det tager ca. 20 minutter, men afhænger af blommesorten. Du kan også smelte sukkeret med en gasbrænder. Gem den overskydende karamel til servering.
  9. Anret blommerne på toppen af panna cottaerne.
  10. Hak pistacienødderne groft, og drys dem over. Dryp med karamel, og servér straks.