Kød og fjerkræ

Lammetagine med honning og grønt

I denne opskrift på lammetagine er der tilføjet honning som en dejlig og blød smagsgiver. Få opskriften på lammetagine med honning og grønt her.
af Marie Melchior, Foto: Betina Hastoft 26.06.2012

6 personer

2 spsk hele korianderfrø
1 spsk hel spidskommen
3 nelliker
1 løg
2 fed hvidløg
30 g frisk ingefær
1 tsk tørret chili
50 g smør
1 kg skært lammekød fra bov eller nakke
1 appelsin
3 spsk honning
300 g udblødte kikærter (læg dem i koldt vand dagen før)
2 fennikler med top
300 g savojkål
salt og peber

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Knus de tørrede krydderier i en morter. Hak løg, hvidløg og ingefær. Bland kødet med de knuste krydderier, chili, hakkede løg og ingefær. Smelt smørret i en gryde, og brun det krydrede lammekød. Riv skallen af appelsinen. Tilsæt honning og revet appelsinskal. Hæld vand på til det dækker. Læg låg på gryden, og lad det simre i 30-40 min. til kødet er mørt. Kog de udblødte kikærter, til de er halvt møre,15-20 min., og hæld vandet fra. Hak fennikeltoppen og stilkene fint, og læg dem til side. Skær fenniklerne og savojkålen groft. Tilsæt fennikler, savojkål og kikærter i gryden. Kog i 8-10 min. Smag til med salt og peber og appelsinsaft. Pynt taginen med hakkede fennikelstilke og top.