Desserter og kager

Brændt honning

Brændt honning er inspireret af den franske dessertklassiker crème brûlée. Se opskriften på den sprøde dessert med honning.
af Marie Melchior, Foto: Betina Hastoft 26.06.2012

6 personer

2½ dl mælk
2½ dl fløde
2 stjerneanis
1 kanelstang
3 æg
75 g sukker
1½ dl lynghonning

Tænd ovnen på 160°. Hæld mælk og fløde i en gryde sammen med stjerneanis og kanel, og varm op til lige under kogepunktet for svag varme. Lad mælkeblandingen trække i 10 min. væk fra varmen. Pisk æg og sukker sammen, og rør den afkølede mælkeblanding i ovnfaste glas eller skåle. Sæt skålene i en bradepande med vand, og bag dem i 25 min., til de er faste. Stil i køleskabet i 2 timer. Læg 1 spsk honning på hver skål creme, og sæt dem under grillen, til honningen får en dyb, gylden farve.

Få flere opskrifter med honning her:

Salat med gedeost og honning

Spæde rødder i honningmarinade

Lammetagine med honning og grønt