Kød og fjerkræ

Ægte japansk ramen-suppe

Du kan sagtens lave en ægte ramen-suppe derhjemme og slubre løs af den populære japanske suppe.
af Zoë Escher / Foto: Columbus Leth og Trine Birk 5.08.2016
Ramen-suppe med ramennudler og æg

Ramen-suppe er en japansk nudel-suppe, som er blevet populær verden over. Den skal laves med gode friske råvarer, og man må gerne slubre, når man spiser den. Som med al japansk mad skal der kæles for detaljerne, men ellers er ramen-suppe faktisk nem at lave derhjemme. Prøv også denne forret til ramen-suppe

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Opskrift på suppe med ramen-nudler

4 personerDet skal du bruge til suppe med ramen-nudler:
  • 1,8 l vand
  • et stykke kombu-tang (10 x 15 cm)
  • 2 håndfulde bonitoflager
  • 8 spsk lys soja (yamasa sojasauceusukchi)
  • 8 spsk mørk sojasauce (sanbishi)
  • 4 spsk japansk risvin (hon mirin)
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 12 noritang-stykker (4 x 4 cm)
  • 4 skiver stegt kamsteg
  • 2 æg
  • 6 forårsløg
  • 1 pakke østershatte
  • 4 pakker ramen-nudler

​Prøv også: Ramen-suppe med blåmuslinger

Sådan laver du suppe med ramen-nudler:
  1. Hæld vandet i en gryde. Tør forsigtigt overfladen af kombu-tangen med en fugtig klud, så det grå forsvinder. Læg tangstykket i gryden, og varm stille og roligt vandet op, men sluk for komfuret, inden vandet begynder at koge, og hæld en sjat koldt vand i gryden for at sænke temperaturen.
  2. Hæld to håndfulde bonitoflager i gryden, og lad det trække i ca. 20 min. Læg en ren karklud hen over en si, og hæld væden igennem sien og tilbage i gryden.
  3. Hæld lys og mørk sojasauce, risvin, salt og sukker i gryden, og kog det ved svag varme til sukker og salt er opløst.
  4. Klip en sushi nori-tangplade til fire kantede stykker. Skær et stykke kamsteg i fire skiver, og skær det derefter i fire mindre stykker.
  5. Kog æggene til blommen har fået en fasthed. Afkøl æggene, pil dem, og halver dem på langs.
  6. Skyl og snit forårsløg og østershatte i grove stykker.
  7. Læg nudelpakkerne i hver sin dybe suppeskål, og hæld suppevæden i skålene til kanten. Anret forårsløg, østershatte, 4 skiver kamsteg, tang og det halve æg i hver skål, og server retten rygende varm.