Fisk og skaldyr

Blåmuslinger med nudler og bønner

Blåmuslinger er en let og lækker spise. Prøv at servere dem med grønne bønner og et varmende asiatisk strejf med citrongræs, chili og koriander!
af Christine Bille Nielsen, Mai Knauer, Louisa Lorang & Susanne Palmqvist / Foto: Anders Schønnemann, Henrik Freek, Maria Nørregaard & Stine Kristiansen 3.03.2015
Blåmuslinger med nudler og bønner

Du kan sagtens droppe kødet flere dage i løbet af ugen og spise masser af grønt til hverdag i stedet. Prøv fx denne ret med blåmuslinger, nudler og mættende bønner med et lækkert strejf af Asien.

Damp dine blåmuslinger på en ny måde med cider og øl.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Blåmuslinger med nudler og bønner

Antal: 2 personer.

  • 100 g nudler
  • 1 kg blåmuslinger
  • 2 spsk fintsnittet ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rødløg
  • 1 stilk citrongræs
  • 150 g grønne bønner
  • lidt olie
  • 1 dl hvidvin
  • 1½ dl vand
  • 2 spsk. fiskesauce
  • limesaft
  • plukket koriander
  • ½-1 rød chili

Læs også: 5 opskrifter med muslinger

Sådan gør du:

  1. Kog nudlerne til de er al dente.
  2. Rens muslingerne, og kasser alle åbne muslinger, der ikke lukker sig, når du banker dem mod bordet.
  3. Skær hvidløg i tynde skiver, og rødløg i tynde både, og stil til side.
  4. Sauter hvidløg, ingefær, citrongræs og bønner i lidt olie i en stor gryde i 2-3 min., uden at de tager farve.
  5. Tilsæt muslingerne, og lad dem varme med kort. Hæld hvidvin og vand på, og lad muslingerne dampe i et par minutter under låg. Ryst dem undervejs.
  6. Tilsæt rødløg, og damp yderligere et par minutter.
  7. Smag væden til med fiskesauce og lime.
  8. Vend nudler i, og server straks muslingerne med lidt plukket koriander og chili skåret i tynde strimler.

Få mange flere gourmetopskrifter og hverdagslækker mad hver måned i Mad & Bolig!