Grønt

Syltede auberginer med rosmarin

Overrask dine gæster med de her smagfulde syltede auberginer med rosmarin, hvidløg og fennikelfrø.
af Mikkel Karstad / Foto: Anders Schønnemann 9.03.2016
Opskrift på syltede auberginer

Ligesom asier og græskar er auberginer gode til at optage smag fra eddike, krydderier og krydderurter. Prøv at sylte dem i en saltlage med rosmarin, hvidløg og fennikelfrø. Så kan du bruge dem som ‘surt’ til pålæg og kødretter. Prøv også: Pariserbøf med fritter

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Opskrift på syltede auberginer med rosmarin, fennikelfrø og hvidløg

1 glas

Det skal du bruge til syltede auberginer:

  • 1 stort sylteglas
  • 3 auberginer
  • 2 spsk. groft salt
  • Syltelage:
  • 5 dl æbleeddike
  • 2½ dl vand
  • 250 g rørsukker
  • 4 fed hvidløg
  • 10 hele sorte peberkorn
  • 4 kviste rosmarin
  • 15 fennikelfrø

​Læs også: Den lækreste aioli-opskrift

Sådan laver du syltede auberginer:

  1. Skær auberginerne i helt tynde skiver på 3-4 mm, læg dem i en skål, drys med salt, og lad dem stå 1-2 timer.
  2. Syltelage: Hæld alle ingredienser i en gryde, og bring i kog. Tag gryden af varmen, når lagen koger. Pres væden ud af auberginerne, og fyld dem i et stort sylteglas, så de ligger fint i lag. Hæld den varme syltelage over auberginerne, og luk glasset til. Lad auberginerne stå i ca. 1 uge, før du spiser dem. Brug dem som lidt anderledes surt til koldt kød og pålæg.