Grønt

Saltede citroner

Med denne opskrift kan du nemt lave saltede citroner, der fungerer perfekt som smagsgiver eller krydderi i alt fra salater til supper eller kødretter.
af Mikkel Karsted / Foto: Anders Schønnemann 19.12.2017
Saltede citroner

Det tager vitterligt kun et par minutter at lave saltede citroner, men du kan have dem stående i ugevis.

Saltede citroner får en mere dyb og kompleks duft og smag. Brugt med måde giver de en afbalanceret syrligt pift til maden.

Brug de saltede citroner som krydderi og smagsgiver til stegt fjerkræ, fiskeretter, sammenkogte retter, supper og salater.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Citroner til middelhavsretter

Saltede citroner er især gode til middelhavsretter som fx langtidsstegt lammekølle og couscous.

Du kan også bruge citroner til denne moderne version af citronfromagen.

Brug hele gerne hele citronen. Skær den i mindre bidder, og fjern synlige kerner, da de bidrager med unødig bitterhed.

Du kan også blende lidt af det gule frugtkød og på den måde bruge de saltede citroner i dressinger.

Saltet, der i mellemtiden er blevet til en lage, kan du derimod ikke bruge.

Opskrift på saltede citroner

Antal: 1 sylteglas

Det skal du bruge for at lave saltede citroner

  • 1 stort sylteglas
  • 6-8 usprøjtede citroner
  • 3-4 dl groft havsalt

Sådan laver du saltede citroner

  1. Vask citronerne.
  2. Prik dem 8-10 gange hver med en kniv, så saltet kan trænge igennem ind til citronkødet og salte citronerne.
  3. Læg de hele citroner i et stort sylteglas, og pres dem godt sammen.
  4. Fyld saltet på, og luk låget til.
  5. Stil de saltede citroner til side på et mørkt og køligt sted i minimum 1 måned inden brug.