Grønt

Salat med stenbiderrogn, mormordressing og kyllingeskind

Prøv denne lækre salat med stenbiderrogn og kyllingeskind, vendt med en klassisk mormordressing.
af Mikkel Karstad og Sofie Karoline Fodeh Taarnberg. Redigeret til web. / FOTO Anders Schønnemann 19.02.2020

Det er ikke uden grund, at stenbiderrognen også går under kælenavnene Havets guld og Nordens kaviar. De små lyserøde perler er ikke blot en delikatesse, men også en mere alsidig råvare, end man måske skulle tro.

Stenbiderrogn kan med fordel bruges i en salat, hvor den både kan give større smag og mæthed.

Her får du en opskrift på spæde salater og urter vendt med mormordressing, kyllingeskind og stenbiderrogn.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

SE OGSÅ: 6 lette og sprøde forårssalater

Opskrift på spæde salater og urter vendt med mormordressing, kyllingeskind og stenbiderrogn

Antal: 4 personer

Det skal du bruge til spæde salater og urter vendt med mormordressing, kyllingeskind og stenbiderrogn

  • 4 kyllingeskind fra bryst eller lår
  • 5 g havsalt
  • 1 dl piskefløde
  • 1 usprøjtet citron
  • 1 tsk. rørsukker
  • salt og peber
  • 100 g frisk babyspinat
  • 100 g mizuna
  • 100 g rucola
  • 100 g feldsalat
  • 1 håndfuld brøndkarse
  • 1 håndfuld ærteskud
  • 200 g frisk stenbiderrogn (renset vægt)

Sådan laver du spæde salater og urter vendt med mormordressing, kyllingeskind og stenbiderrogn

  1. Læg kyllingeskindet ud på bagepapir, fjern eventuelle fjerstubbe, og drys med lidt havsalt.
  2. Steg kyllingeskindet ved 160° i ca. 15 minutter, indtil det er helt gyldent og sprødt.
  3. Tag kyllingeskindet ud af ovnen, og læg det på et stykke køkkenrulle, så det suger lidt af det overskydende fedt.
  4. Hæld fløde i en skål, og tilsæt fintrevet skal og saft fra citronen, rørsukker, salt og friskkværnet peber.
  5. Lad fløden stå 15-20 minutter, så syren fra citronen går ind og tykner fløden og giver den en cremet konsistens.
  6. Del salaterne ud i hele blade, og skyl dem i koldt vand.
  7. Læg dem i en sigte, og lad dem dryppe grundigt af.
  8. Bland krydderurter og salater i en skål, hæld mormordressingen over, og vend det hele rundt.
  9. Hak kyllingeskindet i mindre stykker, og drys dem ud over salaten.
  10. Læg masser af stenbiderrogn på toppen, og krydr med lidt ekstra friskkværnet peber.

SE OGSÅ: Salat med gedeost og honning