Grønt

Risotto med trøffel

Tag en bid af Italien med denne opskrift på risotto med trøffel. Dig og dine gæster vil ikke blive skuffet!
af Nadia Mathiasen / Foto: Chris Tonnesen fra bogen Flere kødfri dage 13.03.2019

Risotto er en klassisk italiensk ret, der både fungerer til gæstemenuen eller hvis du vil forkæle dig selv lidt ekstra i hverdagen. Server denne lækre ret som forret eller som tilbehør.

For at spice den traditionelle risotto op, er der i denne opskrift tilføjet trøfler.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Trøfler er svampe under jorden, der er gode venner med hasselnød, bøg, eg og lind, så led under træerne, hvis du selv vil plukke.

Friske trøfler kan købes på nettet eller i specialforretninger, når de er i sæson, men du kan ofte finde hele trøfler på glas i velassorterede supermarkeder.

SE OGSÅ: Tortilla med bagte gulerødder

Risotto med trøffel

Antal: 4 personer

Det skal du bruge for at lave risotto med trøffel

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • olivenolie til stegning
  • 300 g risottoris
  • 2½ dl hvidvin
  • 1 l bouillon
  • 75 g smør
  • 100 g revet parmesan
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 trøffel

Sådan laver du risotto med trøffel

  1. Pil og hak løget og hvidløgene, og sautér begge dele i olie et par minutter, uden at de tager farve.
  2. Skru op for varmen, tilsæt risene, og sautér et minuts tid.
  3. Tilsæt hvidvinen, og rør ofte, til væden er fordampet.
  4. Hæld bouillonen i lidt efter lidt, så den langsomt arbejdes ind i risen under hyppig omrøring.
  5. Fortsæt, til risene er kogt færdige.
  6. De skal være møre, men stadig have bid. Det tager cirka 15-20 minutter.
  7. Tilsæt smør og parmesan, og smag til med salt og peber.
  8. Top med friskrevet trøffel, og servér med en god grøn salat.

SE OGSÅ: Michelin-menuen du kan lave derhjemme

Opskriften er fra bogen: Flere kødfrie dage
Kogebogen er opfølgeren til Kødfri Mandag, som Nadia Mathiassen udkom med for to år siden. Ud over at skrive kogebøger er Nadia Mathiassen kvinden bag bloggen Foodfanatic.dk og leverer opskrifter til blandt andet magasiner. Bogen er blevet til sammen med madfotograf Chris Tonnesen og er inddelt efter de fire årtider. 
Flere kødfrie dage. 192 sider, 235 kr. (Strandberg Publishing).