Grønt

OPSKRIFT: Salat med hokkaidogræskar, grønkål og hasselnødder

Månedens kogebog i august måned hedder Sunde Salater og er proppet med sunde, smagfulde og mættende salater. Få opskriften på en rigtig efterårssalat med hokkaido og grønkål …
af Cecilie Rubini 20.08.2014

Grønkål, hokkaidogræskar og hasselnødder er de tre hovedingredienser i denne sprøde og smagfulde efterårssalat.

Se også: Opskrift på Anne Hjernøes kikærtesalat

Salaten, der er fra Anne Hjernøes bog 'Sunde salater', er perfekt på en grå efterårsdag, enten som frokost med en skive groft brød til, eller som tilbehør til din aftensmad.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

INGREDIENSER
½-1 hokkaidogræskar
Koldpresset jomfruolivenolie
Ahornsirup
Flagesalt
Friskkværnet sort peber
1 løg
3-4 store blade grønkål
100 g hasselnøddekerner

Dressing:
2-3 spsk æbleeddike
6 spsk koldpresset jomfruolivenolie
1 tsk ahornsirup
Flagesalt
Friskkværnet sort peber

Skær hokkaidoen midt over og fjern kernerne. Skær græskarkødet i mindre, mundrette stykker med skal og steg dem på panden i 8-10 minutter i lidt olie, til de bliver møre og begynder at tage farve. Dryp med ahornsirup og drys med salt og peber. Fjern panden fra blusset og lad hokkaidoen køle af, til den er lun. Pil og hak løget fint. Skyl grønkålen grundigt og slyng den tør. Skær evt. den grove stilk fra og hak grønkålen helt fint.

Bland den med hokkaidoen, løg og grofthakkede hasselnødder. Rør æbleeddike sammen med olie og ahornsirup, smag til med salt og peber. Hæld dressingen over salaten og servér.

Vind bogen 'Sunde salater' lige HER