Grønt

Kold squashsuppe med mandler og mynte

En kold squashsuppe er den perfekte forret til middagsgæsterne på de varme sommeraftener. Den er hurtigt lavet og kan let serveres dagen efter, uden yderligere tilberedning.
af Mikkel Karstad / Foto: Anders Schønnemann 17.08.2018

Squash er i sæson fra juli til oktober herhjemme. Den mest kendte variant kaldes også en sommersquash.

Suppe er som oftest noget vi spiser på en kold gråvejrsdag. Men i denne opskrift får du en velsmagende 'sommer-suppe', som kan spises både som en let hovedret eller serveres som er forret på en varm sommeraften.

SMAG OGSÅ: Formidabel forret der kan laves dagen før

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Opskrift på kold squashsuppe med mandler og mynte

Antal: 4 personer

Det skal du bruge til at lave kold squashsuppe med mandler og mynte

  • 3 squash
  • 1 fed hvidløg
  • 2 skalotteløg
  • ½ dl olivenolie
  • 1 stjerneanis
  • 1 l kogende vand
  • ½ bundt mynte
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 usprøjtet citron
  • 1 tsk. akaciehonning
  • 30 g mandler

Sådan laver du kold squashsuppe med mandler og mynte

  1. Skyl squashene, og skær toppen og rodenderne af.
  2. Gem ½ squash til tynde skiver, skær resten ud i grove tern, og kom dem op i en skål.
  3. Pil hvidløg og skalotteløg, og hak dem groft.
  4. Læg dem i en gryde sammen med halvdelen af olivenolien og stjerneanissen.
  5. Lad løgene sautere et par minutter, til de er klare, og du kan dufte anissen.
  6. Tilsæt squashstykkerne og halvdelen af mynten, og lad dem sautere yderligere et par minutter, så de falder lidt sammen. Krydr med salt og friskkværnet peber.
  7. Overhæld squashene med kogende vand. Lad suppen koge i 7-8 minutter, så squashene bare lige bliver møre.
  8. Tag gryden af varmen, og blend suppen med det samme med olivenolie. Smag til med salt og friskkværnet peber.
  9. Hæld suppen i en skål, og sæt den straks på køl.
  10. Skær den sidste ½ squash i helt tynde skiver, og kom dem op i en skål. Vend skiverne med fintrevet skal og saft fra citronen, honning, salt og friskkværnet peber.
  11. Lad dem marinere 10 minutter, så de falder lidt sammen, men stadig har noget friskhed.
  12. Hak mandlerne og den sidste mynte groft, og vend dem med de marinerede squash.
  13. Servér den afkølede suppe med de marinerede squash og lidt godt brød.

SMAG OGSÅ: Forretter:10 nemme opskrifter