Grønt

Italiensk forret: Bruschetta med svampe

Denne forret hedder en antipasto på italiensk og er den perfekte start på et ægte italiensk festmåltid. Få opskriften på bruschetta med svampe her!
af Christine Bille Nielsen, Susanne Palmqvist og Louisa Lorang / Foto Anders Schønnemann og Henrik Freek 12.02.2016
Italiensk forret - bruschetta med svampe

Italienerne er verdensmeste i simpel mad, der smager af meget, og den her forret er et glimrende eksempel på det.

"Før forret", forret og resten af det indviklede italienske menukort

Et italiensk festmåltid består typisk af antipesti, primi, secondi, contorni og dolci retter. Antipesti er "før forretten", primi er forretter, secondi er hovedretter uden tilbehør, contorni er tilbehør til hovedretten og dolci er desserter. Denne bruchetta med svampe og spinat ville i Italien gælde som en antipesto, men i Danmark har vi sjældent appetit til både en "før forret" og en forret. Derfor spiser vi de italiensk antipesti-retter som forret, men hvis du har mod og mave til det helt store italienske festmåltid, så skal der efter denne bruschetta komme en forret, som typisk vil være en risotto- eller pastaret. Prøv fx: "Før forret" i form af ravioli i salsa rosa, eller se galleriet nederst på siden.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Italiensk forret: Buschetta med svampe og spinat

Det skal du bruge til bruschetta-forretten:
  • 50 g babyspinatblade u evt. lidt spæde salatblade
  • 2 skiver italiensk brød
  • lidt god olivenolie
  • ½ fed hvidløg
  • 250-300 g blandede svampe, fx østershatte, marksvampe og 1-2 portobellosvampe
  • ½ spsk. smør
  • frisk rosmarin
  • salt og groftkværnet peber
  • ½-1 dl madlavnings- eller piskefløde

​Læs også: 10 italienske desserter

Sådan laver du en italiensk forret:
  1. Skyl og tør salaterne. Stænk dem med lidt olivenolie og vineddike, så sent som muligt. Anret salatbladene på tallerkenerne.
  2. Rist brødet på begge sider. Gnid dem med hvidløg, og dryp lidt olivenolie over.
  3. Rens svampene, og skær dem i kvarter eller passende stykker. Steg dem i et par minutter i smør på en pande, helst hver for sig. Bland dem til sidst på panden med finthakket rosmarin, salt og peber. Hæld fløde over, og lad det akkurat samles. Smag til.
  4. Anret brød og svampe på salatbunden, og servér straks. Del evt. hver brødskive i 2, og anret på 4 tallerkener.

​Find flere italienske forretter og retter i galleriet ...