Grønt
Grønt
Græskarsuppe med kylling
Lav en skøn og lunende græskarsuppe smækfyldt med smag og dejlig kylling.
Af Louisa Lorang og Susanne Palmqvist / Foto: Anders Schønnemann
21.09.2015
Efterår er lig med græskar, og de kan bruges til rigtig meget. Faktisk er græskar verdens største og måske også verdens mest anvendelige bær - ja, det er faktisk et bær. Der er nærmest ingen grænser for, hvor mange måder du kan bruge græskar på. Du kan putte kødet fra græskar i brød, suppe, salater, kage og mange andre ting. Her har vi brugt græskar i en dejlig efterårssuppe. Græskarsuppe er altid et hit, og den her har masser af smag fra de gode grøntsager og krydderier. Kyllingen gør den ekstra lækker og mætter dejligt.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Græskarsuppe med kylling
Luksusudgave: Græskarsuppe med blæksprutte Det skal du bruge:- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 2 stilke bladselleri
- 1 porre
- 1 æble
- 800 g græskarkød
- Lidt olivenolie
- 2 spsk. karry
- 1 spsk. gurkemeje
- 2 l grøntsagsbouillon
- Salt
- 1-2 spsk citronsaft
- 2 kyllingebrystfileter
- 4 spsk. græsk yoghurt 10 %
- 50 g ristede græskarkerner
- Evt. groft brød
- Pil og hak løg og hvidløg. Rens bladselleri og porre, og skær begge dele i tynde skiver. Skræl æblet, og skær det i både uden kernehus. Skær græskarkødet i tern.
- Steg løg, hvidløg, bladselleri, porre, æble og græskar i olie i en stor gryde i 5 minutter, uden at det tager farve.
- Tilsæt karry og gurkemeje, og lad det lige varme op.
- Hæld bouillon i gryden, og lad suppen småkoge under låg i 30 minutter, eller til grøntsagerne er helt møre. Blend suppen, gerne med en stavblender, og smag til med salt og citronsaft.
- Læg kyllingebrysterne i en gryde med kogende, saltet vand i 15 minutter. Tag dem op, og pluk kødet i mindre stykker.
- Spæd evt. suppen op med lidt af kogevandet fra kyllingefileterne.
- Server med yoghurt, kylling, græskarkerner og brød.
Gem dine græskar - det er nemt at sylte dem!