Persillesovs - sådan laver du den gode klassiker

Smager din mors persillesovs også altid bedre end din egen? Kom op i sauce-superligaen med vores guide til den ultimative persillesovs, som er uundværligt tilbehør til den danske klassiker stegt flæsk med nye kartofler og persillesovs.

Prøv også: Vil du prøve noget andet end persillesovs? Se vores opskrift på stegt flæsk med kold persillecreme

Det skal du bruge til stegt flæsk med persillesovs:

Antal: 4 personer. 

Flæsk:

  • 900 g svinebryst (stegestykke), skåret i ½ cm tykke skiver
  • Salt og peber
  • Ca. 1 kg nye kartofler
  • Salt

Persillesovs:

  • 50 g smør
  • Ca. 3 spsk hvedemel
  • 4-5 dl letmælk
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 stort bundt skyllet persille, finthakket
  • Salt og peber

Se også: Biksemad med rødbeder og quinoa

Sådan laver du stegt flæsk med persillesovs:

  • Flæsk: Læg kødskiverne på en rist over en bradepande med alufolie i bunden. Steg dem i ovnen ved 200°, til de er gyldne. Det tager ca. 40 minutter i alt. Husk at vende stykkerne undervejs.
  • Kom kartoflerne i en gryde med vand og salt, og bring dem i kog. Kog dem i 7-8 minutter, sluk for blusset, og lad dem trække i vandet i yderligere 7-8 minutter.
  • Persillesovs: Smelt smørret i en gryde, tilsæt melet, og pisk, til melet er opsuget i smørret. Tilsæt mælken - 1⁄3 ad gangen, og pisk konstant. Kog din persillesovs igennem ca. 5 minutter, så melsmagen forsvinder. Tilsæt citronsaft og hakket persille, og smag den færdige persillesovs til med salt og peber.
  • Server persillesovsen sammen med stegt flæsk og nye kogte kartofler.

TIP Er der persillesovs tilovers, kan du godt gemme den, hvis du sætter den i køleskabet hurtigt efter, at du har spist af den, ikke gemmer den mere end et par dage, og varmer persillesovsen godt igennem inden servering. Husk endelig at skylle persillen grundigt, inden du tilbereder persillesovs.

Se også: Guide til din monstera

Der er intet så lækkert som en velsmagende dressing.

Vi giver dig 5 skønne dressinger til at akkompagnere din middag her: