Ovnbagt glaskål med gedeost og krydderier

Forret eller tilbehør til 4-6 personer
• 2 glaskål
• Lidt olivenolie
• Salt og peber
• 1 lille rulle gedeost
• 4-5 cherrytomater
• Frisk timian eller andre krydderurter

Evt. tilbehør
• 1 lyst brød
• Lidt god olivenolie
• Salt

Skær glaskålen ud i 1-1½ cm tykke skiver. Læg dem på en plade med bagepapir. Dryp dem med olivenolie, og drys med salt og peber. Sæt dem i ovnen i ca. 15 minutter ved 160°, eller indtil de er blevet møre. Skær gedeost og tomater ud i skiver. Tag bagepladen ud af ovnen, og læg en skive gedeost på hver af kålskiverne og herefter en skive tomat. Drys med frisk timian. Sæt pladen tilbage i ovnen i ca. 5 minutter, eller indtil osten er delvist smeltet. Server evt. med lyst brød dryppet med god olivenolie og salt.

Få mere inspiration til at bruge kål her:


Gryderet med
kartofler,
og chorizo

Rødkålssalat
med kokosflager
og tranebær

Stuvet hvidkål

 


Små kåltærter

 


Kokkenkniv
fra Pure
Komachi i turkis

Læs meget mere om de forskellige kålsorter i galleriet herunder