Aftensmad

Gryderet med kål, kartofler, hvide bønner og chorizo

Lækker, sund vinterret med et spicy twist. Få den nemme opskrift her!
af Redaktionen. 20.12.2012
Gryderet med kål, kartofler, bønner og chorizo
4 personer

Ingredienser

  • Olivenolie
  • 1 selleri, skåret i tern
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 kartofler, skåret i mindre tern
  • 8 dl vand
  • 1 tsk økologisk grøntsagsbouillon
  • 1 gulerod, skåret i skiver
  • 6 kålblade, fx savoj- eller grønkål, skåret i 1 cm brede strimler
  • 1 lille glaskål, skåret i tern
  • 1 dåse hestebønner (andre bønner kan også bruges)
  • 15 tynde skiver tørret chorizo
  • Salt og peber

Tilbehør

  • 1 groft brød

Sådan laver du gryderet med kål, kartofler, bønner og chorizo

  1. Hæld olivenolie i en gryde, og svits selleri, løg og hvidløg i 5-7 minutter.
  2. Tilsæt kartoffeltern, vand og bouillon. Bring det i kog, og lad det simre i ca. 10 minutter, eller til kartoflerne er blevet møre.
  3. Tilsæt gulerod, kål, bønner og chorizo, og lad det simre 10 minutter længere.
  4. Smag til med salt og peber, og server med groft brød til.