Se også
Aftensmad
Gryderet med kål, kartofler, hvide bønner og chorizo
Lækker, sund vinterret med et spicy twist. Få den nemme opskrift her!
af Redaktionen.
20.12.2012
4 personer
Ingredienser
- Olivenolie
- 1 selleri, skåret i tern
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 4 kartofler, skåret i mindre tern
- 8 dl vand
- 1 tsk økologisk grøntsagsbouillon
- 1 gulerod, skåret i skiver
- 6 kålblade, fx savoj- eller grønkål, skåret i 1 cm brede strimler
- 1 lille glaskål, skåret i tern
- 1 dåse hestebønner (andre bønner kan også bruges)
- 15 tynde skiver tørret chorizo
- Salt og peber
Tilbehør
- 1 groft brød
Sådan laver du gryderet med kål, kartofler, bønner og chorizo
- Hæld olivenolie i en gryde, og svits selleri, løg og hvidløg i 5-7 minutter.
- Tilsæt kartoffeltern, vand og bouillon. Bring det i kog, og lad det simre i ca. 10 minutter, eller til kartoflerne er blevet møre.
- Tilsæt gulerod, kål, bønner og chorizo, og lad det simre 10 minutter længere.
- Smag til med salt og peber, og server med groft brød til.