Kyllingesalat med vindruer og æbler

Det kan være svært at blive ved med at opfinde den dybe tallerken, og et sundt måltid, man kan putte i den. Men med en kyllingesalat går du ikke galt i byen.

Prøv denne friske opskrift med æbler og druer, og slut af med en håndfuld brøndkarse på toppen. Det giver salaten et rustikt udtryk, der klæder serveringen.

Det skal du bruge til kyllingesalat:

(6 pers.)

  • 1 hel kylling
  • Salt og peber
  • 1 potte purløg
  • 2 dl grøn pesto
  • 2 røde æbler
  • 200 g grønne vindruer
  • 1 lille rødløg
  • ½ spidskål
  • 1 spsk. kapers
  • 1 håndfuld brøndkarse eller feldsalat

Sådan laver du kyllingesalat med vindruer og æbler:

  1. Kog kyllingen i ca. 1 time med salt og peber. Afkøl den, og pluk kødet.
  2. Klip purløg fint. Bland pesto og purløg, og vend kylligekødet i.
  3. Skær æblerne i tern. Halvér druerne, og fjern kernerne.
  4. Hak løget, og snit spidskål fint.
  5. Vend alle ingredienser undtagen spidskål sammen til salaten.
  6. Lav en bund af spidskål på et fad, og anret kyllingesalaten ovenpå. Pynt med brøndkarse.

TIP: Kyllingesalaten smager ekstra godt, hvis du tilsætter en håndfuld hakkede hasselnødder eller valnødder.