Fisk og skaldyr

Rispapir-ruller med laks

Lav vietnamesiske rispapir-ruller med laks og sprøde grøntsager, og servér dem som forret, frokostret eller helt måltid.
af Timm Vladimir / Foto: Columbus Leth 18.01.2017
Opskrift på vietnamesiske rispapir-ruller med laks

Engang var forårsruller noget med slatne grøntsager i en friture-dej, men så fik verden øjnene op for de vietnamesiske friske forårsruller. Her er dejen erstattet af tyndt rispapir, og grøntsagerne er friske og sprøde. Nu er de gode rispapir-ruller blevet hverdagspise i mange hjem, og her får du en rigtig nem version.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Vietnamesiske rispapir-ruller med laks

Det skal du bruge for at lave rispapir-ruller:
  • 3 håndfulde spinatblade
  • 1 agurk
  • 2 forårsløg
  • 8 radiser
  • 200 g laks (frisk laksefilet i sushikvalitet eller røget laks)
  • 6 store rejer
  • 12 stk. rispapir
  • 1 bundt koriander
  • 1 bundt thaibasilikum
  • Til servering: valgfri dressing, fx gomadressing, hoisin sauce, chilimayonaise eller sød chilisauce

PRØV OGSÅ: Ægte japansk ramen-suppe

Sådan laver du rispapir-ruller med laks:
  1. Skyl og tør spinaten. Skyl og halvér agurken, og skær den i tynde stave. Rens forårsløg, og skær dem i tynde strimler. Rens radiserne, og skær dem i tynde strimler. Skær laksen i små mundrette stykker. Kog eller steg rejerne; pil dem, og afkøl.
  2. Opblød rispapiret, 1 ad gangen, i køligt vand, til det er helt blødt. Læg et stykke rispapir på køkkenbordet eller på et skærebræt. Fordel en passende mængde spinatblade, agurk, forårsløg, radiser, koriander og thaibasilikum på nederste ¹⁄₃ af rispapiret. Fordel laksestykkerne i den ene halvdel af rullerne, og fordel rejerne i den anden halvdel.
  3. Rul rispapiret stramt sammen omkring fyldet. Klap de åbne ender ind, før du har rullet papiret helt sammen, og rul så resten af rispapiret om, til du har en færdig sommerrulle - se evt. videoen herunder. Fortsæt sådan med alle 12 ruller. Læg rullerne på et fad, så de ikke rører hinanden, ellers klistrer de sammen og er ikke til at skille ad. Servér sommerrullerne med valgfri dressing.

​Sådan ruller du rispapir-ruller