Knækbrød med kommen og skyr-dip

Lav lækre knækbrød med kommen og skyr-dip tilsmagt med estragon - få opskriften lige her!

Knækbrød
280 g rugmel
200 g hvedemel
2 tsk. salt
3 spsk. kommen
3 spsk. sesamfrø
3/4 dl olie
2 - 3 dl vand
Fennikelfrø

Fremgangsmåde
Kommen stødes fint i en morter og stilles til side i en skål med sesamfrø.

Rugmel, hvedemel, vand, olie, salt og fennikelfrø kommes i en blender og blendes sammen eller æltes sammen ved håndkraft. Hvis dejen ikke samler sig, kan man tilsætte lidt ekstra vand.

Inden knækbrødet rulles ud, indstilles ovnen til 180 grader varmluft.

Dejen rulles nu ud med en kagerulle imellem to stykker bagepapir, indtil knækbrødet har en ensartet tykkelse.

Når knækbrødet er blevet rullet ud, pensles det med vand og drysses med lidt kommen og sesamfrø. Derefter bages knækbrødet i oven i cirka 20 minutter ved 180 grader varmluft.

Knækbrødene tages ud og stilles til afkøling. Herefter knækkes det i grove stykker og serveres med skyr dip til.

Prøv også opskriften: Lækker nøddekage med nougatcreme

Skyr dip
80 g skyr 0,2 %
4 hele æg
30 g Dijon Sennep
1 bundt frisk hakket estragon
Salt og sort peber

Fremgangsmåde
De hele æg kommes i en gryde med koldt vand. Når æggene er begyndt at koge, skal de koge i 4 ½ minut, så hviden æggehviden præcis når at stivne, og blommen bliver cremet og lækker.

Når æggene har kogt i 4 ½ minut, afkøles de under rindende koldt vand. Æggene pilles og kommes i en blender sammen med resten af ingredienserne. Det hele blendes til en lind masse, som smages til med salt og peber. Når massen er smagt til, kommes den finthakkede estragon i og smages til igen.

Prøv også opskriften: Hjemmelavet mysli