Kager

Lækker nøddekage med nougatcreme

Lav en lækker dessert til påsken med en fortryllende opskrift på nøddekage med nougatcreme.
af Eilen Anthoniussen 11.04.2014 Foto: Odense Marcipan.
12 personer

Nøddekage

  • 6 æggehvider
  • 125 g sukker
  • 175 g marcipan
  • 100 g flormelis
  • 100 g hasselnødder
  • 30 g hvedemel

Nougatcreme

  • 6 dl piskefløde
  • 300 g nougat
  • 1 tsk. instant kaffe
  • 1 spsk. kogende vand

Pynt

  • Små chokoladepåskeæg
  • Revet mørk chokolade

Ingen påskemiddag uden en lækker dessert. Her får du en lækker opskrift på nøddekage med en fyldig nougatcreme. Bundene består af en vidunderlig blanding af marcipan, hasselnødder og marengs, og så er den toppet med søde påskeæg og chokolade.

Læs også: Lækre chokoladeæg med abrikosfyld!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Denne kage er beregnet til 12-16 personer og er derfor perfekt til kaffen oven på familiemiddagen i påsken. Er du vild med den søde smag af nougat, kaffe og chokolade, kommer du til at elske denne vidunderlige nøddekage.

Giv din nøddekage et par timer i køleskabet, inden den kommer på bordet og server den i godt selskab.

Nøddekage - sådan gør du

1. Kom marcipan, flormelis, hasselnødder og hvedemel i en foodprocessor og findel nødderne.
2. Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukker og pisk til marengsen er sej.
3. Vend marcipanblandingen i marengsen og fordel den i to smurte springforme.
4. Bag kagerne cirka 1 time ved 140° C og sæt dem til afkøling. Varm 2 dl piskefløde op til kogepunktet og smelt nougaten i den varme fløde.
5. Opløs kaffen i kogende vand og rør den i nougatblandingen. Sæt nougatblandingen på køl.
6. Pisk resten af fløden til flødeskum og vend nougatcremen i. Fordel halvdelen af nougatcremen imellem de to bunde og smør resten ud over top og sider.
7. Sæt kagen i køleskabet et par timer og pynt med påskeæg og revet chokolade.

Se flere opskrifter fra Odense Marcipan her!