Menuer

Mad, der forfører - En middag til Valentines Day

Server en middag, der forfører din udkårerene. Se her, hvad der skal i indkøbskurven Valentines Day.
af Carsten Kyster, Malene Smidt Hertz og Line Sølvhøj Johansson / Foto: Columbus Leth 13.02.2014
valentines day

En middag til Valentines Day

Vejen til en mands (og kvindes) hjerte går gennem maden, og når du Valentines Day skal servere en middag, der giver en ekstra romantisk stemning omkring bordet, kan du tage madvarer, der forfører, med i overvejelserne.

Læs også: Sådan laver du gourmet på budget

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

'Afrodisiakum' er navnet på de råvarer, der siges at skabe lyst. Ordet afrodisiakum kommer af græsk afrodisiakos, som har med elskov at gøre, og bag ordet gemmer der sig råvarer som østers, ingefær, chili, rødvin, honning, chokolade og overraskende nok gulerødder.

Få tips til, hvordan du giver en særlig smagsoplevelse med chokolade her!

Hvordan skal menuen sammensættes?

Kok og madskribent Carsten Kyster råder til, at man sammensætter menuen ud fra de forførende råvarer. Til at starte med foreslår han, at man serverer et glas champagne og en lille snack, for eksempel østers tilsat lidt stærkt eller eksotisk, som for eksempel en sojacitrussauce, så mange smagsnuancer sættes i spil.

Til hovedret foreslår Carsten Kyster, at man serverer rødt kød med sprøde grøntsager som fingersnacks og noget spicy tilbehør, mens det er oplagt at bruge både honning og chokolade i desserten.

Se et eksempel på en forførende menu her!

Vin til en forførende middag

En forførende middag kræver naturligvis en god rødvin. I galleriet herunder har vinekspert Malene Smidt Hertz udvalgt fem vinde, der passer perfekt til en romantisk middag for to.