Menuer

Gæstemiddag: Inspiration til lækker mad

Hvad skal middagen stå på i weekenden? Lav en lækker gæstemenu og giv dine gæster en kulinarisk oplevelse. Få inspiration til lækker aftensmad her.
af Carsten Kyster og redaktionen / Foto: Columbus Leth 24.01.2014
Få inspiration til lækker aftensmad

Mangler du inspiration til en lækker gæstemenu? Vejen til en mands (og en kvindes) hjerte går via champagne, østers, rødt kød, chili og flydende chokolade. Vi har sammensat de lækre ingredienser i en fantastisk menu - en ægte kulinarisk romance.

Se også: Lækker aftensmad til mange

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Lækker aftensmad: En snack før middagen

Byd dine gæster på en lille snack før middagen. Østers med en asiatisk soja-citrussauce, ingefær og forårsløg er en lækker appetitvækker. Server dem med en god champagne.

Gæstemiddag: Det starter med en god forret

Sæt stemningen for middagen med en lækker forret, hvor der samtidig er plads til en god snak. Lynstegt tun med æble-mangosalsa og ærtespirer er en lækker forret, som dine gæster nemt kan spise med pinde direkte fra fadet.

Prøv også: Tapas - 6 opskrifter med nordiske råvarer

Gæstemiddag: Godt kød til hovedret

Overrask dine gæster med en hovedret, der både er rustik, sanselig og som smager fortræffeligt. Ribeye med harissasmør serveret med salat i grove stykker og rå grøntsager, som man kan dyppe i jordskokkehummus er lækker mad, når du skal servere en god gæstemiddag.

Gæstemiddag: Dessert for to

Server desserten på et fad, som to kan spise af. Pavlova er en lækker dessert, der runder den ovenstående menu af på fantastisk vis.

Find mere inspiration her: Gæstemad eksklusivt og supernemt

Tidsplan til gæstemiddag:

Dagen før: Bag pavlova. Rør harissasmør og hummus. Rist nødder, og skær dem fint.

Nogle timer før gæsterne kommer: Bland æble-mangosalsa. Krydr bøffen godt, og lad den få stuetemperatur. Åbn østers, og stil dem på køl. Skær grøntsager, og skyl salat.

45 minutter før gæsterne kommer: Steg tun. Tag hummus, smør og østers ud af køleskabet.

Kort før og under middagen: Anret østers og tun. Steg kødet. Smelt chokolade og anret desserten

Læs også: Lav gourmet på budget

SE ALLE OPSKRIFTERNE I GALLERIET HERUNDER: