Fisk og skaldyr

Lakseburger med avokado-mayo

Skift den traditionelle hjemmelavet burger med oksekød ud med en sprød lakseburger suppeleret af en god avokado-mayo. Du finder opskriften på lakseburger her!
af Line Sølvhøj Johansson / Opskrift og foto af Femmefood.com 2.09.2014

Kom direkte til opskriften på denne lækre lakseburger!

Laks er en fantastisk spise, som både smager fortryllende, og som har et højt indhold af omega-3 fedtsyrer. Server den skønne laks i en sprød burgerbolle fyldt op med salat og en vanedannende god avokado-mayo.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Prøv også opskriften: Smagfuld lasagne med søde kartofler

Lækker Lakseburger

2 personer

  • 2 burgerboller
  • 2 laksebøffer
  • 1 agurk
  • 1 rød peber
  • 1 rødløg
  • Feldsalat
  • Lollo rossa salat
  • 1 økologisk citron
  • Salt
  • Citronpeber

Avokado-mayo:

  • 2 avokadoer
  • 4 spsk. hjemmerørt hvidløgsmajo - du finder opskriften her!
  • 3 fed hvidløg (kan undlades)
  • 1 citron
  • Salt
  • Peber

Læs også: Sund frokost: 7 lækre opskrifter

Sådan laver du avokado-mayo:

  1. Skær avokadoerne op og udhul dem med en ske. Kom avokadoen ned i en skål sammen med mayo og hvidløg.
  2. Mos blandingen med en stavblender.
  3. Smag den nymoste avokado-mayo til med citron, salt og peber.

Sådan laver du lakseburger:

  1. Sprøjt citronsaft på begge laksebøffer og krydr dem med salt og citronpeber. Steg dem på panden - først 5 minutter på skindsiden og derefter to minutter på den anden side. Drys de nystegte laksestykker med revet citronskal.
  2. Skyl og skær grøntsager ud i mindre stykker.
  3. Skær burgerbollen op og smør dem med avokado-mayo.
  4. Kom laksebøffen, salat og grøntsagerne i, og så er den klar til at nyde.

Læs også: 6 lækre opskrifter med fisk

Femmefood.com står bag opskriften på den lækre lakseburger - find flere opskrifter her!