Små påskekager med passionsfrugt

Antal: 
4 personer
Det skal du bruge: 
Kakaomazarinbund
100 g marcipan
100 g sukker
100 g blødt smør
2 æg, str. M/L
2 spsk. kakao
Passionsfrugtmousse
3 blade husblas
8 passionsfrugter
1 usprøjtet citron
90 g sukker
120 g skyr
2 dl piskefløde
Chokoladeganache
300 g mørk chokolade
3 dl piskefløde
1 spsk. glukosesirup
Desuden
Ca. 200 g hvid chokolade
Perlemorsstøv

Fineste chokoladekager med en saftig kagekrumme nederst, sød og syrlig cremet mousse i midten, overtrukket med den lækreste cremede chokoladeganache og pyntet med hvid chokolade - så behøver vi næsten ikke sige meget mere. Det er en kærlighedserklæring af en kage og en smag af påske!

Chokoladekage: Søde snickerscupcakes

Dem må du smage: Vandbakkelser med lemoncurd


Sådan gør du

Bunde

Ælt marcipan og sukker sammen. Ælt lidt efter lidt det bløde smør ind i massen, til du opnår en helt jævn tekstur. Ælt 1 æg ad gangen og kakaopulver i mazarindejen. Fyld dejen i en bageform, der måler ca. 18 x 18 cm eller Ø 20 cm, beklædt med bagepapir, og bag bunden midt i ovnen ved 170° varmluft i 30 minutter. Lad bunden køle helt af i formen – gerne i fryseren. Udstik 4 cylinderformede bunde – vi har brugt cylinderforme på Ø 7 cm.

Mousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 15 minutter. Kom kødet fra passionsfrugterne i en minihakker, og blend det kort, så frugtkødet løsner sig fra kernerne. Sigt kødet for at udskille væden, og kassér passionsfrugtkernerne. Riv skallen af ½ citron, og pres al saften. Kom den i en kasserolle sammen med passionssaft og sukker, og bring det i kog. Lad det småsimre i 6-8 minutter til en tyk passionslage. Tag gryden af varmen, så lagen ikke koger. Tilsæt den udblødte og afdryppede husblas, og rør det godt sammen. Lad lagen køle lidt af ved stuetemperatur i 10 minutter. Rør skyr i passionslagen. Pisk fløden til let skum, og vend den i ad 2 omgange. Læg kageplast ned langs siden på cylinderformene. Placér mazarinbundene nederst, og hæld moussen over. Sæt kagerne i fryseren et par timer. 

Chokoladeganache

Hak chokoladen fint, og kom den i en dyb skål. Varm fløden og glukosesiruppen op til lige under kogepunktet, og hæld det over chokoladen ad 2 omgange, samtidig med at du rører forsigtigt rundt. Befri de halvfrosne kager fra forme og kageplast. Placér kagerne på en rist over en bradepande, og hæld ganachen ud over kagerne. Bank risten mod bordet, så ganachen flyder på plads, og lad den sætte sig.

Desuden

Hak chokoladen, vend den med perlemorsstøv, og pynt kagernes sider.

Opskriften, du må gemme: Pandekager, der lykkes