Se også
Kager
Rabarberkage med kokos
Sommerens rabarber smager skønt i en simpel skærekage. Rabarber giver kagen en dejlig sødme, syre og blødhed. Perfekt til sommerens kagebord!
af Mai Knauer.
12.07.2021
Foto: Columbus Leth.
Smagen af rabarber, kokos og citron går op i en højere enhed i denne skønne skærekage, prøv selv!
8 personer
Rabarberkage
- 200 g rabarber
- 1 spsk. ahornsirup
- 120 g rørsukker
- 1 usprøjtet citron
- 80 g kokosmel
- 2 tsk. bagepulver
- 2 æg
- 280 g græsk yoghurt 10 %
- 1 vaniljestang
- 1 dl olivenolie
- 160 g hvedemel
- En rugbrødsform
Sådan laver du rabarberkage
- Tænd ovnen på 160°. Rens rabarberne, og skær dem i 5 cm lange stykker.
- Bland rabarber, ahornsirup og halvdelen af sukkeret sammen i en skål.
- Skyl og riv citronen fint.
- Pisk citronskal, kokosmel, bagepulver, æg, yoghurt, vaniljekorn, olie, mel og resten af sukkeret sammen i en anden skål med et piskeris.
- Rør halvdelen af rabarberne i dejen.
- Hæld dejen i en rugbrødsform med bagepapir, og fordel resten af rabarberne på toppen af kagen.
- Bag kagen i ovnen i ca. 45 minutter.
- Lad kagen afkøle helt på en bagerist, før den tages ud af formen.