Sød og syrlig

Mandeltærte med sommerbær

Findes der noget bedre end kage og sommerbær i én og samme mundfuld? Prøv denne lækre mandeltærte med mørdejsbund, mascarponecreme og sommerbær på toppen.
Af Gitte Heidi Rasmussen 11.08.2022 Foto: Stine Christiansen
mandeltærte med mascarponecreme og bær
8 personer

Mørdej

  • 150 g hvedemel
  • 50 g mandelmel
  • 50 g flormelis
  • 100 g smør
  • 1 æg

Mascarponecreme

  • 250 g mascarpone
  • 1½ dl piskefløde
  • ½ dl limoncello
  • ½ usprøjtet citron
  • ½ dl flormelis

Til servering

  • 750 g hindbær, blåbær, jordbær, brombær og ribs

Udstyr

  • 1 aflang tærteform

Sådan gør du

Mørdej

  1. Bland de 2 slags mel og flormelis i en skål. Smuldr smørret i blandingen, og saml hurtigt dejen med æg.
  2. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskabet i ca. 30 minutter.
  3. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og beklæd tærteformen med dejen.
  4. Skær overskydende dej væk.

Mandelcreme

  1. Tænd ovnen på 175°
  2. Riv marcipanen groft, og rør den sammen med smør, sukker og æg i en skål
  3. Skyl og tør hindbær, vend dem i mandelcremen, og fordel den i tærtebunden
  4. Bag tærten i ovnen i 15 minutter.

Mascarponecreme

Pisk mascarpone, fløde og limoncello til en luftig creme i en skål med en elpisker. Skyl og riv citronen fint, og smag cremen til med citronskal og flormelis.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Fordel mascarponecremen på toppen af tærten. Servering: Skyl og tør bærrene. Halvér evt. jordbær, hvis de er meget store. Fordel bærrene oven på tærten, og servér straks.