Se også
Skøn efterårsdessert
Mandel-æblekage
Friske danske æbler smager fantastisk i bagværk, og her kombineres de med lækker nøddesmag fra marcipan og mandelflager. Få den lækre opskrift her!
af Mari Harjula og Anja Leppänen
16.08.2021
Foto: Arto Vuohelainen.
6 personer
Ingredienser
- 200 g blødt smør
- 3 æg
- 2½ dl hvedemel
- ½ dl mandelmel
- 2 tsk. bagepulver
- 2 dl sukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- 150 g marcipan
- 1 dl fløde
- Evt. smør til formen
- Evt. lidt rasp
- Ca. 6 små æbler
- 2 spsk. rørsukker
- 1 pose mandelflager
Sådan laver du mandel-æblekage
-
Tænd ovnen på 200°.
-
Rør smørret med æg – 1 ad gangen.
-
Bland de tørre ingredienser, og rør dem sammen med smør-æggemassen og med marcipan, som du smuldrer i.
-
Tilsæt fløde, og rør dejen glat.
-
Smør en form, der måler ca. 20 x 25 cm, med smør, og drys den med rasp. Alternativt kan du bruge bagepapir.
-
Hæld dejen i formen.
-
Fjern stilk og kernehus på æblerne, og tryk dem ned i dejen – du kan også skære dem i mindre stykker.
-
Drys rørsukker og mandelflager over.
-
Bag kagen i ovnen i 30-40 minutter, indtil den er gennembagt.